Geboortespecialist

Geboorte trauma therapie

Herstelgesprek

Het herstelgesprek is een omgevingstherapie, wat gunstige veranderingen teweegbrengt in hersenfuncties, gebruikmakend van de plasticiteit van het brein. Zo ontstaan functionele verbindingen en psychisch en lichamelijk herstel. De benadering in het gesprek is gericht op het eigen fysiologisch functioneren, waarbij gebruik gemaakt wordt van het intuïtieve brein.

Doel van het herstelgesprek is je gezondheid herstellen en problemen voorkomen vanuit het vermogen van je eigen lichaam.

Herstelgesprek. De client verandert tijdens het herstelgesprek een kerngebeurtenis naar keuze en geeft er een nieuw gevoel aan, waarbij ze wordt begeleid om op zoek te gaan naar wat ze (niet meer) weet. Daarbij wordt haar werkbrein zo aangesproken dat ze contact maakt met haar intuïtieve brein, zodat zij haar gewenste situatie kan verbeelden, beschrijven, voelen en ervaren. Nu wordt contact hersteld en blokkades opgeheven tussen het intuïtieve- en het werkbrein en het moederlijke brein gestimuleerd. Dankzij het benoemen en voelen van de alternatieve positieve ervaring, zal de effectiviteit van het herstelgesprek vergroten. Daarnaast heeft ondersteunende voeding een positief effect op de resultaten op korte en lange termijn.

Wat kun je verwachten na de behandeling?

Meestal kunnen in een of twee gesprekken de klachten verdwijnen en zul jij  je beter gaan voelen. Mijn ervaring is dat vrouwen al tijdens het gesprek de eerste tekenen van herstel opmerken en dat dit in een paar weken tijd verder kan verbeteren. Ook je kind en je gezin kunnen hiervan mee profiteren. Het herstel is blijvend en gaat vaak gepaard met meer energie, gevoel van controle, toename van welzijn en ontspanning binnen het gezin.

 

Link site geboortespecialist