Lifestyle

running-1Lifestyle 

Een kwart van de welvaartsziekten wordt veroorzaakt door leeftstijl.
En zelfs 40% van de kankergevallen!

Laat het volgende eens op je inwerken;

Tegenwoordig ligt het percentage Nederlanders dat kanker krijgt op 40%.

En dat met onze huidige gezondheidszorg! Wat is er mis?

Zou het zo kunnen zij dat wij zijn omringd door eten, maar toch ondervoed zijn? Onze voeding komt niet meer rechtstreeks van het land, wordt bewerkt en barst van de suiker. Dit maakt voedsel langer houdbaar, maar hierdoor gaan ook belangrijke voedingsstoffen verloren. En zou het zo kunnen zijn dat factoren als chronische stress, haast en tekort aan beweging ook van invloed zijn op het ontstaan van welvaartsziekten als diabetes, hart-en vaatziekten, kanker enz.?

We gaan te laat naar bed, zijn veel onderweg en hebben dan vaak haast. Maar daarnaast zijn we fysiek te weinig actief, want we zitten de hele dag achter de computer, Ipad, Gameboy of tv. En vergeet niet alle stimulerende middelen die we nodig hebben om wakker te worden en op de been te blijven.

Zou er iets mis kunnen zijn met de manier waarop we leven??

Voorbeelden?

Wij in Nederland, worden steeds ouder. De levensverwachting bedraagt bij de geboorte 81 jaar voor vrouwen en 75 jaar voor mannen. Maar de werkelijke vraag is; worden wij ook gezonder? Het antwoord is helaas ‘nee!’.

De levensverwachting zonder chronische ziekten is voor vrouwen 42 jaar en voor mannen 48 jaar.

De reden waarom we op tijd naar bed horen te gaan en een dag- en nachtritme hebben, is niet alleen vanwege het feit dat je na een dag werken ’s nachts moet rusten. Jij mag dan rusten, je lichaam doet dat allesbehalve! Je lichaam wil graag dat je gaat slapen. ’s Nachts heeft je lichaam alle energie nodig, want dan is je lichaam hard aan het werk. Je lever en andere organen voeren dan een grondige reinigingsoperatie uit waardoor je ’s ochtends fris en vol energie wakker hoort te. De meesten van ons komen echter maar moeilijk het bed uit en voelen zich na de nachtrust nog steeds vermoeid. Dit betekent dat het lichaam de reinigingswerkzaamheden niet volledig heeft kunnen afmaken als gevolg van een te grote toxische belasting met immuunzwakheid tot gevolg.

We grijpen dan naar een stimulerend middel als koffie om de dag te beginnen. Door de dag te beginnen met een drank die de bloedsuikerspiegel dramatisch opdrijft, creëer je een kunstmatige cyclus waarbij je alleen al met dat ene kopje koffie ’s ochtends de toon zet voor de komende tien uur, om maar te zwijgen over de vele koppen koffie die de rest van de dag volgen!

Daarnaast is koffie vochtafdrijvend. Alle stimulerende middelen onttrekken vocht aan je cellen, die dat vocht juist na een nacht slaap zo hard nodig hebben. Door de hele dag koffie te drinken, droog je dus systematisch uit en jaag je je bloedsuikerspiegel op. Het kan niet slechter… Behalve als je er ook nog suiker in doet! Of, nog erger, zoetjes, neurotoxines die de lever maximaal belasten.

Stimulerende middelen als koffie en brood zijn verzurend, bloedsuiker verhogend en vochtafdrijvend. Dit creëert een dagelijkse paniekreactie in je lijf. De alvleesklier schiet gelijk te hulp door insuline te produceren om de bloedsuikerspiegel naar beneden te brengen. Daarnaast ontstaat er stress waardoor de bijnieren het hormoon cortisol gaan produceren. Een teveel aan gierende hormonen is ook ongezond en dus ontwikkelen de cellen insulineweerstand waardoor er op termijn nog meer insuline moet worden ontwikkeld door de alvleesklier om de boel te stabiliseren. Dit is een vicieuze cirkel die leidt tot candidiasis, diabetes en vele andere klachten. Constante productie van stresshormonen leidt tot een algehele ontregeling van je hormonale stelsel dat weer in verbinding staat met je zenuwstelsel (nu weet je ook waarom je van teveel koffie gaat trillen).

Er zijn niet voor niets zoveel schildklierproblemen onder Nederlanders. Struma, een opgezette schildklier, steekt opnieuw de kop op. En wat bieden de ‘experts’ als oplossing? Gejodeerd tafelzout en…brood! Wordt het nu duidelijk waarom de meest voorkomende kankersoorten in Nederland hormonaal van aard zijn? Kanker, diabetes, hart- en vaatziekte en alle andere moderne welvaartziektes zijn niets meer dan het gevolg van structurele ondervoeding en uitdroging, waarbij de cellen simpelweg niet de voeding krijgen die ze nodig hebben. Dit leidt tot een algemene verzwakking van het immuunsysteem en, uiteindelijk, het in elkaar storten ervan. Dat laatste noemen we kanker, maar ondervoeding en uitdroging vormen de basis voor alle zogeheten ‘auto-immuunziektes’.

Nog iets wat de doktoren je niet vertellen: het lichaam is niet suïcidaal, het wil juist overleven. Het heeft daarvoor volledige, waterrijke en voornamelijk rauwe voeding nodig zonder chemische toevoegingen. Wat vaak ‘genetisch’ genoemd wordt, is aangeleerd gedrag dat van generatie op generatie wordt overgedragen. Cellen hebben de capaciteit tot degeneratie maar vooral ook tot regeneratie. Ziektes zijn dus omkeerbaar, inclusief kanker, als je je lichaam maar geeft waar het werkelijk om vraagt. De cellen zijn niet leidend maar volgend en het gaat erom de omgeving van de cellen te verbeteren zodat ze zich optimaal kunnen ontwikkelen en herstellen. Hoe zouden we anders ook maar enige vorm van evolutie hebben gekend als de informatie in onze cellen muurvast geprogrammeerd staat?

Nederlanders leven op stimulerende middelen die telkens het lichaam op een kunstmatige manier overactiveren en uitputten. Ondanks het feit dat het aantal rokers daalt, zie ik nog steeds veel Nederlanders flink paffen. Allemaal stimulerende middelen die mineralen, suikers en water wegroven van je cellen. En wat te denken van de cola, Red Bull en andere stimulerende dranken? Wist je dat vlees ook een stimulerend middel is? Allemaal zijn ze verslavend, verzurend en bevorderen de groei van kankercellen. Zou het dan ook kunnen dat Nederland een ongekend hoog kankercijfer heeft alleen al vanwege de hoge inname van koffie en brood? Het is wat Nederland uniek maakt, het is wat Nederland ziek maakt. Maar probeer een Nederlander maar eens van z’n koffie en brood af te krijgen!

Dit artikel heb ik jaren geleden gekopieerd van de site van leefbewust.com. Dit stamt uit de tijd dat we ons nog vrij uit mochten spreken over wat wel en niet gezond voor je is. Tegenwoordig wordt het steeds lastiger om eerlijke informatie te vinden op het internet.