Wetenschap als basis

Wetenschap als basis

De complexe wisselwerking tussen omgevingsfactoren, biologische systemen (bioritme, psyche, zenuwstelsel, hormoonsysteem, omgevingsfactoren, relaties en immuunsysteem), onze genen en de epigenetica bepaalt onze kans op ziekte.

De epigenetica, het vakgebied dat de invloed bestudeert van omkeerbare erfelijke vanderingen, maakt een belangrijk deel uit van de kPNI.

De kPNI-therapeut beschikt over de meest recente wetenschappelijke kennis en vaardigheden om deze factoren op natuurlijke wijze positief te beïnvloeden. Zo kan de patiënt met ziekten als fibromyalgie, CVS, diabetes type 2, metabool syndroom, chronische pijn en een keur aan andere veelvoorkomende welvaartsaandoeningen zelf zijn eigen gezondheid bevorderen.

Behandeling van ziektebeelden volgens de klinische Psycho-Neuro-Immunologie (kPNI) start met een optimale anamnese, gevalideerde vragenlijsten en indien nodig laboratorium onderzoek. Hierdoor kunnen onderliggende verstoorde werkingsmechanismen worden herkend en geinterpreteerd. De oorzaak van acute en chronische symptomen wordt als geheel bezien met een chronologisch verloop.

De opgedane kennis wordt vervolgens vertaald in een concreet behandelplan, waarbij de individuele patiënt binnen zijn leefomgeving centraal staat. Hierbij wordt gebruik gemaakt van voeding in al haar vormen, bioritme, beweging, psychosociale interventies, epigenetica, resoleomics en deep learning (begrip en kennis leiden tot actieve inzet en verhoogde effectiviteit van de behandeling).